Ez miez?

Gasztro témájú énblog. Harmincas éveiben járó informatikus felfedezi a gasztroblogokat és főzni kezd. Első suta lépések a konyhában, a rántotta - zacskós leves - főtt virsli háromszögön túl. Tanulságok szintén kezdő szakácsoknak.
Bővebben ugyanez itt...

Feedek

xml, rss

Adsense

Utolsó kommentek

  • az igazi medwe: @Cook kapitány: kösz, kipróbálom :-) (2010.03.10. 10:07) Görögségek
  • Cook kapitány: Normál méretű hűtő (talán 160 literes?). Egy polcot szoktam kivenni, a kispárnahuzat felső végét á... (2010.03.10. 08:46) Görögségek
  • az igazi medwe: Mekkora hűtőben lehet egy közel egykilónyi tejtermékkel töltött kispárnát felakasztani? És ott is ... (2010.03.09. 23:40) Görögségek
  • StopSzmog: A Chicken tikka masala vagy a Mole nem feltétlenül csípős. (2009.03.27. 21:43) A mindenevők százas listája
  • Miner.hu: Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet. Mint gasztrobloggernek, ... (2008.12.04. 19:54) A mindenevők százas listája
  • Utolsó 20

Licenc


Minden jog fenntartva.
A képek és a szöveg felhasználásához írásbeli engedély szükséges (ezt normális kérés esetén megadom).


Utálom az ilyen jogi izét, de úgy tűnik szükség van rá ezért, ezért, és ezért.

2008.05.23. 23:34 Cook kapitány

Rejtélyek a konyhában I.

Vajon amiatt nem dermedt meg a csokimáz (a hűtőben sem), mert nem tettem bele vajat, vagy amiatt, mert tettem bele tejcsokit?

Így nem volt jó: 20 dkg étcsoki, 10 dkg tejcsoki, kb. 1 evőkanál olaj (oliva), hogy fényes legyen. Holnap újabb próba, szerencsére csak egy kevés alapanyagot használtam el. Ilyesmi készült volna, így bevonva.

1 komment

Címkék: csokis rejtélyek a konyhában


A bejegyzés trackback címe:

https://rantotta.blog.hu/api/trackback/id/tr86484815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maci · http://macikonyha.blogspot.com 2008.05.26. 15:54:47

Szia!
Lehet, hogy az olajtól nem dermedt meg a csokid? Nem tudom, mert nem raktam még a csokimázba soha olajat (nem emlékszem legalábbis) de ha elfogadsz egy tanácsot, akkor azt ajánlom, hogy ne tegyél bele se olajat se vajat, egyszerüen keserücsokit olvassz meg göz fölött, és ebbe mártogasd a pralinékat. Elötte nem árt öket jól behüteni, vagy röviden a mélyhütöbe dugni. Olyat is hallottam már, hogy ha a megolvasztott csokit teljesen kihütöd, majd újból kíméletesen megolvasztod, szebb fényt kap.

Viszont ha pl. browniet vonok be csokimázzal, akkor néhány kanál tejszínnel keverem simára az olvasztott csokit. Így nem lesz kökemény a csokibevonat, viszont finom, és nem reped szanaszét amikor felvágom a sütit.
süti beállítások módosítása