Ez miez?

Gasztro témájú énblog. Harmincas éveiben járó informatikus felfedezi a gasztroblogokat és főzni kezd. Első suta lépések a konyhában, a rántotta - zacskós leves - főtt virsli háromszögön túl. Tanulságok szintén kezdő szakácsoknak.
Bővebben ugyanez itt...

Feedek

xml, rss

Adsense

Utolsó kommentek

  • az igazi medwe: @Cook kapitány: kösz, kipróbálom :-) (2010.03.10. 10:07) Görögségek
  • Cook kapitány: Normál méretű hűtő (talán 160 literes?). Egy polcot szoktam kivenni, a kispárnahuzat felső végét á... (2010.03.10. 08:46) Görögségek
  • az igazi medwe: Mekkora hűtőben lehet egy közel egykilónyi tejtermékkel töltött kispárnát felakasztani? És ott is ... (2010.03.09. 23:40) Görögségek
  • StopSzmog: A Chicken tikka masala vagy a Mole nem feltétlenül csípős. (2009.03.27. 21:43) A mindenevők százas listája
  • Miner.hu: Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet. Mint gasztrobloggernek, ... (2008.12.04. 19:54) A mindenevők százas listája
  • Utolsó 20

Licenc


Minden jog fenntartva.
A képek és a szöveg felhasználásához írásbeli engedély szükséges (ezt normális kérés esetén megadom).


Utálom az ilyen jogi izét, de úgy tűnik szükség van rá ezért, ezért, és ezért.

2008.04.27. 23:08 Cook kapitány

Kókuszcsók

Gabojszánál találtam egy nagyon egyszerű kókuszcsók receptet. A gondok ott kezdődtek, hogy már elkezdtem csinálni, amikor észrevettem, hogy nincs itthon porcukrom. Sebaj, majd csak darálok valamivel... őőő, mivel is? Na a vége az lett, hogy mozsárban törtem a kristálycukrot. Nem röhög. :-) A végeredmény egész jó lett, ha nem is porcukor, inkább nagyon finom kristálycukor lett belőle.

A receptet egyébként megfeleztem, nem kellett sok, inkább csak ki akartam próbálni milyen lesz. A tojásfehérje nekem kicsit kevésnek tűnt, kicsit száraz volt a massza, de elsőre ragaszkodni akartam a recepthez. A sütőmön nincs hőmérsékletkijelzés, ezért csak úgy érzésre állítom be a gázt. Ez nagyon nem jó, valamit ki fogok találni, mert most is valószínű ez lehetett a gond, mert 20 perc helyett 15 percnél már kissé odaégett az alja. Nem vészes, az inkább zavar, hogy a felülete sem olyan mint lennie kéne. Az íze egész jó, bár érezni a megbarnult alját.

Legközelebb tehát eggyel több tojásfehérjét próbálok, veszek porcukrot :-) és kisebbre veszem a gázt. Ja és citrom sem volt, azt is kihagytam, de tényleg kell bele.

Ilyen lett:

Szólj hozzá!

Címkék: édes kókusz sütemény közepesen sikerült


A bejegyzés trackback címe:

https://rantotta.blog.hu/api/trackback/id/tr78444677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása