Rég nem írtam már ide, de tegnap este mérföldkőhöz érkeztem és erről meg kell emlékezni... (Fanfárok, dobpergés...)
Elkészítettem életem első lecsóját! :-)))
Eszter és a Wikikönyvek nyomán tettem bele egy kis füstölt sajtot, amitől tényleg nagyon finom lett. Még jobb lett volna, ha a recept szerinti mennyiséget teszek bele és nem többet, mert így egy kicsit túl füstölt és túl sós lett (nem vészes). A bort kihagytam, ahogy az oregánót is, ez a fűszer nekem túl mediterrán, nálam valahogy nem passzol össze a lecsóval.
A nagyobb gond inkább az volt, hogy úszott az egész a lében, még a főzés vége felé is olyan volt, mint egy főzelék. Ennek ilyennek kell lennie? Persze sokáig főztem hátha elpárolog a lé, ezért eléggé szétfőtt az egész, nem nagyon találni benne felismerhető paprika és paradicsomdarabokat. Amikor a tojást a végén hozzáadtam, akkor sűrűsödött be jobban. Legközelebb megpróbálom úgy, hogy a paradicsomok középső "vizes" részét kiszedem és anélkül fogom főzni, hátha így kevesebb leve lesz.
Összességében nem lett "szép", de finom. Randa és finom. :-)
Utolsó kommentek