Ez miez?

Gasztro témájú énblog. Harmincas éveiben járó informatikus felfedezi a gasztroblogokat és főzni kezd. Első suta lépések a konyhában, a rántotta - zacskós leves - főtt virsli háromszögön túl. Tanulságok szintén kezdő szakácsoknak.
Bővebben ugyanez itt...

Feedek

xml, rss

Adsense

Utolsó kommentek

  • az igazi medwe: @Cook kapitány: kösz, kipróbálom :-) (2010.03.10. 10:07) Görögségek
  • Cook kapitány: Normál méretű hűtő (talán 160 literes?). Egy polcot szoktam kivenni, a kispárnahuzat felső végét á... (2010.03.10. 08:46) Görögségek
  • az igazi medwe: Mekkora hűtőben lehet egy közel egykilónyi tejtermékkel töltött kispárnát felakasztani? És ott is ... (2010.03.09. 23:40) Görögségek
  • StopSzmog: A Chicken tikka masala vagy a Mole nem feltétlenül csípős. (2009.03.27. 21:43) A mindenevők százas listája
  • Miner.hu: Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet. Mint gasztrobloggernek, ... (2008.12.04. 19:54) A mindenevők százas listája
  • Utolsó 20

Licenc


Minden jog fenntartva.
A képek és a szöveg felhasználásához írásbeli engedély szükséges (ezt normális kérés esetén megadom).


Utálom az ilyen jogi izét, de úgy tűnik szükség van rá ezért, ezért, és ezért.

2008.05.07. 23:11 Cook kapitány

Pizza

Amikor a bagel receptet kerestem, akkor láttam Eszter pizzáját, de mivel nem volt otthon tej, ezért tegnap a bagellel próbálkoztam. Ma este hazafelé vettem tejet, friss lisztet (nehogy az legyen a gond), pizzafeltétnek való sonkát és gombát, meg egy csomó mást is. Otthon nekiálltam a…

2 komment

Címkék: tökéletes sós tészta főétel


2008.05.07. 00:26 Cook kapitány

Bagel

Valami jó kis kenyérfélére vágytam és mivel még sosem csináltam kelt tésztás ételt, ezért adott volt, hogy ne a boltból szerezzem be, hanem én készítsem. Nézegettem a recepteket, összevetettem azzal ami itthon volt és így jutottam a bagelhöz (-hez?). Erre amúgy is kíváncsi…

4 komment · 1 trackback

Címkék: tészta nem sikerült


2008.05.05. 12:35 Cook kapitány

Töprengés alapanyagokról

Olvasom ezt a receptet Lilahangyánál és jó apropót ad, hogy egy tipikus kezdőszakács dilemmáról morogjak.A recept 10 dkg graham- és 10 dkg finomlisztet kér. Puff neki!Ad 1: fogalmam sincs mi az a graham liszt, ad 2: még ha veszek is, mikor fogok legközelebb ilyet használni? Mennyire…

Szólj hozzá!

Címkék: általános alapanyag rejtélyek a konyhában


süti beállítások módosítása