Ez miez?

Gasztro témájú énblog. Harmincas éveiben járó informatikus felfedezi a gasztroblogokat és főzni kezd. Első suta lépések a konyhában, a rántotta - zacskós leves - főtt virsli háromszögön túl. Tanulságok szintén kezdő szakácsoknak.
Bővebben ugyanez itt...

Feedek

xml, rss

Adsense

Utolsó kommentek

  • az igazi medwe: @Cook kapitány: kösz, kipróbálom :-) (2010.03.10. 10:07) Görögségek
  • Cook kapitány: Normál méretű hűtő (talán 160 literes?). Egy polcot szoktam kivenni, a kispárnahuzat felső végét á... (2010.03.10. 08:46) Görögségek
  • az igazi medwe: Mekkora hűtőben lehet egy közel egykilónyi tejtermékkel töltött kispárnát felakasztani? És ott is ... (2010.03.09. 23:40) Görögségek
  • StopSzmog: A Chicken tikka masala vagy a Mole nem feltétlenül csípős. (2009.03.27. 21:43) A mindenevők százas listája
  • Miner.hu: Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet. Mint gasztrobloggernek, ... (2008.12.04. 19:54) A mindenevők százas listája
  • Utolsó 20

Licenc


Minden jog fenntartva.
A képek és a szöveg felhasználásához írásbeli engedély szükséges (ezt normális kérés esetén megadom).


Utálom az ilyen jogi izét, de úgy tűnik szükség van rá ezért, ezért, és ezért.

2008.05.05. 12:35 Cook kapitány

Töprengés alapanyagokról

Olvasom ezt a receptet Lilahangyánál és jó apropót ad, hogy egy tipikus kezdőszakács dilemmáról morogjak.

A recept 10 dkg graham- és 10 dkg finomlisztet kér. Puff neki!
Ad 1: fogalmam sincs mi az a graham liszt, ad 2: még ha veszek is, mikor fogok legközelebb ilyet használni? Mennyire fontos, hogy graham liszt legyen, mennyire lesz más az étel ha sima (finom) lisztet használok? És ha réteslisztet? És ugyanez a kérdés áll a nád-, barna-, és kristálycukorra vagy akár csak a különböző márkájú élelmiszerekre.

A kérdés erősen emlékeztet a "sózzuk ízlés szerint" kérdéskörre, az én informatikus kockafejem itt is megakad. Ha úgy döntök, hogy jó oda az is ami van otthon és nem sikerül az étel, akkor lehet töprengeni, hogy emiatt lett-e rossz, de ugyanez igaz fordítva is, ha graham liszttel jól sikerül, akkor vajon jó lenne-e finomliszttel?

Az ideális az lenne, ha a receptben le lenne írva, hogy milyen lesz a másik típusú alapanyaggal, de ez nyilván (?) nem megoldható, hisz annyi féle variáció van. Addig meg marad a próbálkozás. :-)

ui.: A lisztekről itt lehet olvasni

Szólj hozzá!

Címkék: általános alapanyag rejtélyek a konyhában


A bejegyzés trackback címe:

https://rantotta.blog.hu/api/trackback/id/tr69454734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása