Ez miez?

Gasztro témájú énblog. Harmincas éveiben járó informatikus felfedezi a gasztroblogokat és főzni kezd. Első suta lépések a konyhában, a rántotta - zacskós leves - főtt virsli háromszögön túl. Tanulságok szintén kezdő szakácsoknak.
Bővebben ugyanez itt...

Feedek

xml, rss

Adsense

Utolsó kommentek

  • az igazi medwe: @Cook kapitány: kösz, kipróbálom :-) (2010.03.10. 10:07) Görögségek
  • Cook kapitány: Normál méretű hűtő (talán 160 literes?). Egy polcot szoktam kivenni, a kispárnahuzat felső végét á... (2010.03.10. 08:46) Görögségek
  • az igazi medwe: Mekkora hűtőben lehet egy közel egykilónyi tejtermékkel töltött kispárnát felakasztani? És ott is ... (2010.03.09. 23:40) Görögségek
  • StopSzmog: A Chicken tikka masala vagy a Mole nem feltétlenül csípős. (2009.03.27. 21:43) A mindenevők százas listája
  • Miner.hu: Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet. Mint gasztrobloggernek, ... (2008.12.04. 19:54) A mindenevők százas listája
  • Utolsó 20

Licenc


Minden jog fenntartva.
A képek és a szöveg felhasználásához írásbeli engedély szükséges (ezt normális kérés esetén megadom).


Utálom az ilyen jogi izét, de úgy tűnik szükség van rá ezért, ezért, és ezért.

2008.06.23. 10:55 Cook kapitány

Lecsó

Rég nem írtam már ide, de tegnap este mérföldkőhöz érkeztem és erről meg kell emlékezni...  (Fanfárok, dobpergés...)

Elkészítettem életem első lecsóját! :-)))

Eszter és a Wikikönyvek nyomán tettem bele egy kis füstölt sajtot, amitől tényleg nagyon finom lett. Még jobb lett volna, ha a recept szerinti mennyiséget teszek bele és nem többet, mert így egy kicsit túl füstölt és túl sós lett (nem vészes). A bort kihagytam, ahogy az oregánót is, ez a fűszer nekem túl mediterrán, nálam valahogy nem passzol össze a lecsóval.

A nagyobb gond inkább az volt, hogy úszott az egész a lében, még a főzés vége felé is olyan volt, mint egy főzelék. Ennek ilyennek kell lennie? Persze sokáig főztem hátha elpárolog a lé, ezért eléggé szétfőtt az egész, nem nagyon találni benne felismerhető paprika és paradicsomdarabokat. Amikor a tojást a végén hozzáadtam, akkor sűrűsödött be jobban. Legközelebb megpróbálom úgy, hogy a paradicsomok középső "vizes" részét kiszedem és anélkül fogom főzni, hátha így kevesebb leve lesz.

Összességében nem lett "szép", de finom. Randa és finom. :-)

Szólj hozzá!

Címkék: sós főétel jól sikerült


A bejegyzés trackback címe:

https://rantotta.blog.hu/api/trackback/id/tr27534837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.