Ez miez?

Gasztro témájú énblog. Harmincas éveiben járó informatikus felfedezi a gasztroblogokat és főzni kezd. Első suta lépések a konyhában, a rántotta - zacskós leves - főtt virsli háromszögön túl. Tanulságok szintén kezdő szakácsoknak.
Bővebben ugyanez itt...

Feedek

xml, rss

Adsense

Utolsó kommentek

  • az igazi medwe: @Cook kapitány: kösz, kipróbálom :-) (2010.03.10. 10:07) Görögségek
  • Cook kapitány: Normál méretű hűtő (talán 160 literes?). Egy polcot szoktam kivenni, a kispárnahuzat felső végét á... (2010.03.10. 08:46) Görögségek
  • az igazi medwe: Mekkora hűtőben lehet egy közel egykilónyi tejtermékkel töltött kispárnát felakasztani? És ott is ... (2010.03.09. 23:40) Görögségek
  • StopSzmog: A Chicken tikka masala vagy a Mole nem feltétlenül csípős. (2009.03.27. 21:43) A mindenevők százas listája
  • Miner.hu: Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet. Mint gasztrobloggernek, ... (2008.12.04. 19:54) A mindenevők százas listája
  • Utolsó 20

Licenc


Minden jog fenntartva.
A képek és a szöveg felhasználásához írásbeli engedély szükséges (ezt normális kérés esetén megadom).


Utálom az ilyen jogi izét, de úgy tűnik szükség van rá ezért, ezért, és ezért.

2008.05.21. 22:30 Cook kapitány

A hűtőm

Régen nem írtam postot, de nem is főztem igazán, csak a jól bevált pizza készült párszor. :-) Most sem főztem, de most adott volt a téma, lévén a teljes magyar gasztroblog-társadalom megmutatta mi lapul a hűtőjében. Nézzük mi van nálam:



Felső polc:
- két megkezdett és két megkezdetlen kis vaj, köszönhetően annak, hogy sosem tudom mi van itthon.
- 1 tejföl
- koktélparadicsomok és 1 azaz egy db (maradék) gomba :-)
- 2 habtejszín
- 2 mascarpone (majd ehhez)

Középen:
- margarin
- torma
- 2 csomag mangalicavirsli. Nem azért mert egészséges, hanem mert finom.
- mindenféle sajtok (mozzarella, edami, pannónia)
- tubusok: sűrített tej, bocisajt, majonéz

Lent:
- 10 tojás
- eper
- krumpli, hagyma (tudom ezeket nem kéne hűtőben tárolni, de itt fér el. :-) )
- múzeális korú uborkák, amik ki lesznek vágva (egészen meglepő, hogy még nem rohadtak vagy penészedtek meg)
- paradicsom
- Sága selyemsonka, szeletelt szalámi

Az alsó zöldségtároló rekeszben a sörök pihennek. :-)

Ajtóban:
- citromlé
- szintén múzeális baracklekvár
- salátaöntetek
- kis üveg portói (ez mikor került ide?)
- még egy uborka
- biotej (mert azzal áltatom magam, hogy ez egészséges)
- sör

A mélyhűtőről nincs fotó, mert leolvad amíg én fényképezgetek és amúgy sem valami látványos. A tartalmát azért elírom:
- zsemlék (kenyér helyett, 1/2 perc a mikróban és friss)
- mirelit zöldségkeverék
- tengeri hal
- maradék paradicsomszósz
- Jägermeister
- jégkocka

Hát ennyi. Az az óriási haszna már megvolt ennek a postnak, hogy a régi, lejárt cuccokat kidobáltam.

1 komment

Címkék: általános alapanyag


A bejegyzés trackback címe:

https://rantotta.blog.hu/api/trackback/id/tr92481412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki 2008.06.20. 13:52:52

Olyan kis kedves blog ez! Gratulálok! De figyelj oda, hogy nem mindegy, mit-hol tárolsz a hűtődben. A zölségek - gomba, paradicsom - a hűtő aljára kerüljenek, a húsfélék, gyorsan romló élelmiszerek, tejtermékek meg a felsőbb polcokra. Így az energiafelhasználást is optimalizálni tudod, és a zöldségek sem károsodnak a hidegtől. Én legalábbis így tanultam...
Sok sikert!