A recept 10 dkg graham- és 10 dkg finomlisztet kér. Puff neki!
Ad 1: fogalmam sincs mi az a graham liszt, ad 2: még ha veszek is, mikor fogok legközelebb ilyet használni? Mennyire fontos, hogy graham liszt legyen, mennyire lesz más az étel ha sima (finom) lisztet használok? És ha réteslisztet? És ugyanez a kérdés áll a nád-, barna-, és kristálycukorra vagy akár csak a különböző márkájú élelmiszerekre.
A kérdés erősen emlékeztet a "sózzuk ízlés szerint" kérdéskörre, az én informatikus kockafejem itt is megakad. Ha úgy döntök, hogy jó oda az is ami van otthon és nem sikerül az étel, akkor lehet töprengeni, hogy emiatt lett-e rossz, de ugyanez igaz fordítva is, ha graham liszttel jól sikerül, akkor vajon jó lenne-e finomliszttel?
Az ideális az lenne, ha a receptben le lenne írva, hogy milyen lesz a másik típusú alapanyaggal, de ez nyilván (?) nem megoldható, hisz annyi féle variáció van. Addig meg marad a próbálkozás. :-)
ui.: A lisztekről itt lehet olvasni
Utolsó kommentek